Stingatoarele de incendiu sunt cea mai eficienta arma impotriva unui inceput de incendiu. Ele pot fi folosite nu doar pentru stingerea unui inceput de incendiu dar in functie de dimeniunile incendiului chiar si pentru stingerea acestuia, un factor important reprezentandu-l cantitatea de substanta de stingere (pulbere, CO2, spuma) disponibila.

m_p_portative

In functie de cantitatea de substanta necesara atunci cand optam pentru achizitionarea unuia sau a mai multor stingatoare trebuie sa stim daca avem nevoie de stingatoare portabile sau de stingatoare transportabile, acestea din urma avand o cantitate de substanta mult mai mare.

Stingatoarele de incendiu sunt presurizate permanent fiind dotate cu manometre ce permit verificarea functionalitatii stingatorului in orice moment.

Trebuie stiut ca in functie de natura incendiului nu putem folosi orice substanta de stingere, recomandarile utilizarii anumitor tipuri de incendii fiind date de clasificarea incendiilor in anumite clase A, B, C, D sau E

Prevederile prezentei reglementări tehnice se aplică stingătoarelor portabile şi stingătoarelor mobile de incendiu care nu au mai fost introduse pe piaţă şi comercializate în mod legal într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat semnatar al Acordului privind Spaţiul Economic European şi stabilesc cerinţele tehnice generale pentru asigurarea unui înalt nivel de siguranţă, de protecţie a sănătăţii, a mediului şi a consumatorilor.